servering

Måltidsopplevelser

Staur er plassert midt i matfatet; i det frodige landbruksområdet Stange Vestbygd. For dem som setter pris på god mat, er Staur et sted som byr på mange nytelser. Hos oss er et godt måltid noe mer enn bare mat – en opplevelse å samles om og se tilbake på. Her blir mat og omgivelser, smak og atmosfære til en helhet. Førsteklasses norske råvarer, gjerne fra gårdene i nærheten, brukes så langt det er mulig i menyene.

For vår- og sommersesongen 2017 har vår nye «fagkonsulent og kvalitetssjef» for middagsmenyene Jan Tonny Pettersen sammen med Kalas Catering satt sammen våre spennende menyer.

Våre viner kommer fra få, men gode produsenter. Noen av produsentene er forholdsvis ukjente, mens andre er mer kjente og preststisjetunge med høy anerkjennelse. Felles for alle produsentene er at de lager viner av topp klasse.

Utpå kvelden åpner vertinnen baren hvor gjestene er velkommen til blant annet å kjøpe smakfulle drinker, norske akevitter og øl fra norske mikrobryggerier.

Frokost

Frokostbuffeten frister med nystekt, ferskt brød, meierismør, hjemmerørt syltetøy med bær fra nabogårdene, eggerøre lagd av ferske egg fra Fredheim, bacon fra den lokale slakteren på Stange for å nevne noe.

Lunsj

Klokken tolv står vanligvis lunsjbuffeten klar med varme og kalde retter lagd på vårt eget kjøkken. Her er rene smaker i sentrum, gjerne med biodynamiske og økologiske råvarer. Alternativt tilbyr vi også gode, smakfulle tallerkenretter.Det legges stor vekt på variasjon og næringsverdi, slik at gjestene kan fortsette møtedagen med fornyet energi.

Middag

Våre tre-retters gourmetmiddager blir ofte kommentert av fornøyde gjester, og disse serverer vi like gjerne på mandag som lørdag. Eller ønsker man en litt enklere to- eller tre-retters middag kan vi by på smakfulle alternativer basert på sesongens kjøtt/fisk og grønnsaker. En god, passende vin hører gjerne med.